06-06-08

Handige tool voor fotografen.

Indien je foto's wilt plaatsen op het internet is het erg handig om eerst die foto's flink te verkleinen. Hiervoor kunnen we gebruik maken van verschillende programma's zoals bv Photoshop (PS) of Paintshop. Er zijn natuurlijk ook alternatieven en ééntje daarvan is BDsizer. Bovendien beschikt dit tool over enkele gebuiksvriendelijke eigenschappen en leuke extra's. Sinds enkele jaren draait het programmaatje op mijn PC en ik ben er best tevreden over. 

Laten we BDsizer eens van nabij bekijken :

test1

Na het openen ziet U bovenstaand scherm en kunnen we direct aan de slag.

  1. Load Image = via een verkenner kun je de gewenste foto laden
  2. Resizing : hier kun je de langste zijde van je foto instellen(750pixels in dit voorbeeld), de resizing methode (smart geeft prima resultaat) en de verkleinde foto kan ook verscherpt worden (10% meestal OK). Klik dan op Resize Image.
  3. Framing : naast een copyright tekst kun je ook een kader toevoegen. Klik dan op Frame Image. We komen straks wat uitgebreider terug op dit onderdeel.
  4. Saving : hier wordt de grootte van de foto ingesteld (120kb voor een blog is prima), geef je een naam aan de opname en na een klik op Save Image schrijf je de bewerkte foto weg naar een map op je PC.

 Bij Framing heb je nog wel wat instelmogelijkheden. Laten we dat even bekijken :

test2

Eerst klik je T aan. Je komt dan in een scherm waar je het copyrightteken kunt kiezen gevolgd door tekst. Nadien kies je het gewenste font en kleur. De positie kun je instellen met het ondersterste deel in dit venster. 

Frame Model : er staan vier kaders in BDsizer, indien je dat wenst kun je er nog extra downloaden.  Overdrijf niet met het gebruik van kaders, een goeie foto hoeft eigenlijk deze extra niet.

BdSizer kan hier gratis worden gedownload.

Succes.

 

 

 

09:47 Gepost door Bertpix | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Heel hartelijk bedankt.

Gepost door: Reinout & Hayet | 06-06-08

dank je voor de goeie tip mag ik eventueel van je knap archief foto's ontlenen als illustratie van mijn blog wel met een link naar jouw blog?
denk er eens over na,
groetjes
joz.

Gepost door: joz. | 08-06-08

Heel tof dat je dit deelt met anderen. Mooie site trouwens!

Gepost door: luma foto | 06-10-09

De commentaren zijn gesloten.